Overmars verwacht transfer Promes: Het wordt er niet makkelijker op, nee

Overmars verwacht transfer Promes: "Het wordt er niet makkelijker op, nee"

10-02-2021 19:50
36

Marc Overmars heeft het gevoel dat de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou wel gaat 'vallen'. Dat het een lastig verhaal is, erkent de Ajax-directeur ook.

Het vertrek van Promes leek vorige week een feit, maar de onderhandelingen tussen Ajax en Spartak zijn in een impasse beland. Omdat de Russische transferdeadline over twee weken verstrijkt, is er nog tijd. "Bij ons was de deadline 1 februari en dat is natuurlijk heel anders handelen", reageert Overmars bij ESPN.

Met Oussama Idrissi strikte Overmars al een vervanger voor Promes. Absoluut geen overbodige luxe, vindt de Ajax-directeur. "Wat gebeurt er als er één of twee aanvallers wat overkomen? Dan is het: Marc, je hebt je selectie niet goed op orde, je had beter moeten handelen. Ik vond dit wel een prima zet. Ik heb de verwachting dat het in Moskou ook wel gaat vallen."

Het voornaamste discussiepunt tussen Ajax en Spartak is het feit dat Promes veroordeeld kan worden in Nederland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. "Het wordt er niet makkelijker op, nee", verzucht Overmars. "Waarom we hem verkopen? Hij is geen basisspeler, dat is het belangrijkst." Ook de strafzaak speelt mee. "Ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is."