Dest keert vlak voor cruciale reeks terug bij Barça, Koeman hoopt op Piqué

Dest keert vlak voor cruciale reeks terug bij Barça, Koeman hoopt op Piqué

13-02-2021 12:31
3

Goed nieuws voor Ronald Koeman en Sergiño Dest. De rechtsback is hersteld van een spierblessure en kan zaterdagavond meespelen namens FC Barcelona in de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés.

Koeman kan de voormalig Ajacied goed gebruiken, omdat Sergi Roberto ook geblesseerd is en hij met Dest nu dus weer een rechtsback tot zijn beschikking heeft. In voorgaande wedstrijden, toen de Amerikaan noodgedwongen moest toekijken, gebruikte de Groninger linksback Júnior Firpo aan de rechterkant.

Nu kan Dest dus weer meespelen en dat betekent dat hij ook fit is voor de belangrijke Champions League-wedstrijd van dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain. Hetzelfde geldt voor Miralem Pjanic, die zaterdag zijn rentree zal maken en tegen de Fransen ook weer van de partij zal zijn.

Toch blijft Koeman kampen met personele problemen en dan voornamelijk achterin. Ronald Araújo is geblesseerd en Gerard Piqué ligt er al langer uit, maar wellicht is de ervaren verdediger er sneller weer bij dan verwacht. Hij traint inmiddels mee en doet volgens Spaanse media zijn uiterste best om er tegen PSG weer bij te zijn.