'Koeman spreekt spelers van FC Barcelona toe na harde afstraffing'

'Koeman spreekt spelers van FC Barcelona toe na harde afstraffing'

20-02-2021 07:00 Laatste update: 07:13
34

Ronald Koeman heeft de spelers van FC Barcelona bij elkaar geroepen na de harde nederlaag tegen Paris Saint-Germain, die vrijwel zeker uitschakeling in de Champions League betekent. Ondanks dat de kans bijzonder klein is dat Barcelona doorgaat in Europa, zijn er dit seizoen nog genoeg dingen om voor te spelen, heeft hij ze verteld.

Dat meldt AS. Koeman riep zijn spelers vrijdag bij elkaar om ze moed in te praten voor wat nog komen gaat. Barcelona werd tegen PSG van het kastje naar de muur gestuurd en lijkt al na de achtste finales klaar in de Champions League. Koeman vertelde zijn spelers dat ze geen andere keuze hebben dan op te staan en door te gaan.

Koeman is ervan overtuigd dat Barcelona nog genoeg heeft om voor te spelen en accepteert geen ontspanning of neerslachtigheid van zijn spelers, aldus AS. De krant schrijft dat de spelers van Koeman er behoorlijk teleurgesteld bij zaten vrijdag. Niet alleen vanwege het resultaat, vooral omdat Barcelona werkelijk op ieder front tekort kwam. 

In Spanje wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Koeman. Transferexpert Fabrizio Romano meldde deze week in zijn podcast dat Koeman aan het einde van het seizoen moet vertrekken, mochten de Catalanen stranden in de achtste finale van de Champions League. De achterstand in de competitie op koploper Atlético Madrid bedraagt negen punten. Barcelona speelt zondag tegen Cádiz CF.