Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Driessen over Onana-zaak: 'Ajax wil verlengen óf verkopen, maar wacht op CAS'

Driessen over Onana-zaak: 'Ajax wil verlengen óf verkopen, maar wacht op CAS'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 22:25vr 26-02-2021 om 22:25

Valentijn Driessen heeft vrijdagavond in Veronica Inside extra uitleg gegeven over het Andre Onana-nieuws van zijn Telegraaf-collega Mike Verweij. De Ajax-watcher meldde eerder deze week dat Ajax goede hoop heeft dat het de dopingschorsing van de doelman terug kan brengen: als dat lukt, gaan club en speler hoogstwaarschijnlijk met elkaar om tafel.

Onana werd onlangs voor twaalf maanden geschorst vanwege een positieve dopingtest, maar Ajax heeft zich bij het Hof voor Arbitrage en Sport (CAS) gemeld. De Amsterdammers zijn optimistisch gestemd en hopen dat er een paar maanden van Onana's schorsing afgehaald kunnen worden, liet Verweij weten. Als het CAS uitspraak heeft gedaan, wordt duidelijk of de sluitpost nog toekomst heeft bij Ajax: de doelman uit Kameroen ligt nog tot 2022 vast. "Ajax wil best wel verlengen of praten met Onana, maar ze willen eerst weten hoeveel maanden hij daadwerkelijk geschorst is", aldus Driessen aan de talkshowtafel.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat Onana nog een half seizoen bij Ajax mag keepen, als de schorsing blijft staan én als zijn contract niet tussentijds verlengd wordt. Als de schorsing wordt teruggebracht, zou dat de zaak dus veranderen. "Stel je nou voor dat het maar vier maanden is, dan kunnen ze hem in de zomer ook verkopen", vervolgt Driessen. "Is het inderdaad twaalf maanden, dan willen ze gaan verlengen. Maar het hangt gewoon volledig af van de uiteindelijke uitspraak", vat de chef voetbal van De Telegraaf samen.

Onana signeerde in het voorjaar van 2019 zijn huidige Ajax-contract: momenteel woont hij al ruim zes jaar in Nederland, waardoor hij in aanmerking komt voor een EU-paspoort en gemakkelijker een transfer kan maken. De doelman wilde afgelopen zomer al de stap maken, maar slaagde er toen niet in om een transfer af te dwingen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws