'Koeman ergert zich aan Pjanic-interview en hoeft Bosniër niet meer'

'Koeman ergert zich aan Pjanic-interview en hoeft Bosniër niet meer'

24-03-2021 15:49 Laatste update: 15:56
35

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman is Miralem Pjanic na dit seizoen liever kwijt dan rijk. Volgens het Spaanse sportprogramma Onze staat de Bosnische middenvelder op de vertreklijst.

Pjanic klaagde in december in een interview in Italië over het gebrek aan speelminuten bij Barcelona, en dat stelde Koeman helemaal niet op prijs. De coach sprak de middenvelder op zijn uitspraken aan, en deelde een reprimande uit voor het feit dat Pjanic niet intern, maar extern zijn zorgen heeft geuit.

Weinig lijkt de toekomst van Pjanic in Barcelona te kunnen redden. Koeman wil komende zomer van de Bosniër af, omdat hij niet van toegevoegde waarde is voor zijn ploeg. Pjanic kwam afgelopen zomer in een ruildeal met Arthur over van Juventus. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 bij Barça.

Ondertussen kijkt Koeman vooruit naar versterkingen. De coach wil onder meer Eric García, David Alaba, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay naar de club halen, al zullen de salariseisen van enkele van die spelers te gortig zijn voor Barça.