LIVE-discussie: Robben voor tweede keer dit seizoen in de basis bij Groningen

LIVE-discussie: Robben voor tweede keer dit seizoen in de basis bij Groningen

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 11:15zo 09-05-2021 om 11:15

Laatste update: zondag 9 mei 2021 om 11:45zo 09-05-2021 om 11:45

Arjen Robben begint zondag in de basis bij FC Groningen in het Eredivisie-duel met FC Emmen. De ploeg van coach Danny Buijs kan in Drenthe een enorme stap richting deelname aan de play-offs zetten.

Bij winst tegen Emmen vergroot Groningen het gat met nummer negen Heracles Almelo tot zes punten met nog twee duels te gaan. De Trots van het Noorden kan rekenen op Robben, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis staat. Vorige week viel de 96-voudig international tegen Sparta een halfuur voor tijd in, nadat hij het duel met zijn oude club PSV nog had moeten missen. Ook over zijn deelname aan het treffen met Emmen bestond twijfel vanwege het kunstgras. Buijs kan echter een beroep doen op de 37-jarige aanvaller.

Naast Robben verschijnt ook Damil Dankerlui aan de aftrap. Hij speelt als rechtsback, omdat Mike te Wierik terugkeert naar het centrum. Ramon Pascal Lundqvist krijgt eveneens de kans, terwijl spelers als Tomas Suslov en Jörgen Strand Larsen op de bank plaatsnemen.

De opstelling van FC Emmen kent weinig verrassingen. Trainer Dick Lukkien kan wel weer een beroep doen op Nick Bakker. Emmen verloor vorige week met 4-0 bij Ajax, maar was daarvoor aan een opmars bezig. De Drenten staan momenteel zestiende.

De opstellingen

FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Vlak, Bernadou, Peña; Frei, De Leeuw, Adzic

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, Lundqvist; Robben, Da Cruz

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws