Blind: Zeiden eigenlijk vanaf het begin al: er mag eigenlijk niets tegenzitten

Blind: "Zeiden eigenlijk vanaf het begin al: er mag eigenlijk niets tegenzitten"

30-05-2021 17:28
28

Daley Blind leek eind maart een streep te kunnen zetten na het EK nadat hij geblesseerd raakte in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar. De Ajax-routinier behoort echter 'gewoon' tot de definitieve EK-selectie en is vol vertrouwen.

Blind heeft sinds die avond in Gilbraltar geen officiële minuut meer gespeeld, maar is weer in training. "Lastig in te schatten hoe ver ik ben: ik denk dat ik nog niet op de volle honderd zit, maar ik ben er wel dichtbij. En zoals jullie zelf hebben kunnen zien, heb ik vrijwel alles mee kunnen doen. Het zullen nu de laatste procenten zijn, die aanbreken", laat hij weten aan de NOS. Alleen een partijvorm op de training zat er tot dusver nog niet in. "Dat is eigenlijk de laatste fase waar ik nog doorheen moet. Ik kijk er positief naar, maar we moeten nog niet onnodige risico's nemen."

Blind prijst zich gelukkig als hij terugkijkt op zijn herstel. "We zeiden eigenlijk vanaf het begin al: er mag eigenlijk niets tegenzitten, willen we het EK kunnen halen", vertelt hij. "We hebben grenzen opgezocht, we hebben de lat hoog gelegd. We hebben de stappen overwogen die we wilden maken. En die hebben we gemaakt. En tot nu toe is eigenlijk alles voorspoedig verlopen: ik hoop dat we dat in die laatste procenten door kunnen zetten."

Wanneer Blind zijn rentree bij Oranje kan maken, is nog even afwachten. Oranje speelt woensdag een oefenwedstrijd tegen Schotland en neemt het zondag op tegen Georgië: bondscoach Frank de Boer heeft eerder deze week laten weten dat hij mikt op die tweede wedstrijd.