Mourinho schat kansen Oranje in: 'Ze halen de halve finale niet eens'

Mourinho schat kansen Oranje in: 'Ze halen de halve finale niet eens'

05-06-2021 12:52
197

José Mourinho denkt niet dat het Nederlands elftal hoge ogen gaat gooien op het EK. "Waar zijn de Van Bastens? Waar zijn de Rijkaards?" Hij vraagt zich af of Nederland zich kan meten met de andere toplanden.

Mourinho is van mening dat de trainerswissel Nederland geen goed gedaan heeft. "Het was een lastige situatie voor ze doordat Ronald Koeman naar FC Barcelona is gegaan. Ik denk niet dat het ze geholpen heeft. Frank de Boer heeft weinig ervaring als clubtrainer en als bondscoach", zegt Mourinho tegen The Sun. "Maar hij was een erg goede speler en is gerespecteerd in Nederland. De spelers kijken vast naar hem op."

Het wordt voor Nederland lastig zat om de groepsfase te overleven, denkt Mourinho. "Ze hebben geen slechte spelers, maar waar zijn de Van Bastens? Waar zijn de Rijkaards? Ik zie ze niet eens de halve finale halen."

"Nederland heeft goede spelers, maar ze hebben waarschijnlijk nog twee of vier jaar nodig om hun top te bereiken. Nederland zou de groep moeten overleven, maar de halve finale of de finale halen? Dat zie ik niet gebeuren."