Van der Vaart niet blij: 'Triest dat het tegen Noord-Macedonië zo moet'

Van der Vaart niet blij: 'Triest dat het tegen Noord-Macedonië zo moet'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 19:03ma 21-06-2021 om 19:03

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn niet bepaald onder de indruk van het spel van Oranje tegen Noord-Macedonië. Nederland ging de rust in met een 0-1 voorsprong, maar het spel is allesbehalve indrukwekkend.

Van Hooijdonk belicht de rol van Donyell Malen, die een kans krijgt van bondscoach Frank de Boer. "Er gaat bij het hele Nederlands elftal veel mis. Maar Malen laat wel gewoon zien wat snelheid kan doen in je elftal. Hij is nadrukkelijk aanwezig", vertelt Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS

De treffer van Oranje viel uit een fraaie counter, maar dat vindt Van Hooijdonk stiekem jammer. "Het is triest dat het tegen Noord-Macedonië zo moet. Je verwacht een aanvallend Nederlands elftal, dat veel kansen gaat krijgen. Maar ze geven ook heel veel weg."

Hier is Van der Vaart het helemaal mee eens. "Ik word er wel een beetje verdrietig van natuurlijk. We zijn een beetje een counterploeg geworden. Het echte dominant zijn aan de bal, is er niet. Het is ook heel slordig. Het is niet eens dat Oranje heel veel risico neemt in de passing. Dat moet veel beter."

Van der Vaart neemt vervolgens de tijd om het te hebben over het spel van Ryan Gravenberch. "Ik vind hem eigenlijk heel slecht spelen. Hij valt tegen, hij lijkt ook nerveus. Wat ik me wel af zat te vragen: ik hoor niemand over Klaassen... Dat is misschien wel de perfecte speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws