'Talent (18) verlaat PSG na zes jaar en keert transfervrij terug bij Barcelona'

'Talent (18) verlaat PSG na zes jaar en keert transfervrij terug bij Barcelona'

30-06-2021 19:11
45

Ronald Koeman kan komend seizoen een beroep doen op Kays Ruiz-Atil. Het 18-jarige toptalent vertrok zes jaar geleden nog uit Barcelona om in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain te gaan spelen, maar komt nu transfervrij terug naar Catalonië.

De middenvelder ging op zevenjarige leeftijd weg uit Frankrijk om op La Masia opgeleid te worden tot profvoetballer. Zes jaar later vertrok hij naar PSG, waar zijn contract nu afloopt. Fabrizio Romano weet te melden dat de Franse Marokkaan besloten heeft om terug te keren bij Barcelona.

Wedden

Meer odds

Dat betekent dat Koeman komend seizoen extra mogelijkheden heeft op het middenveld. Atil kwam namelijk al in actie voor het eerste elftal van PSG: in zeven competitiewedstrijden maakte hij in totaal 180 minuten. Eenmaal stond hij in de basis.

De transferexpert schrijft dat Barça ook een speler kwijtraakt. José Marsá, centrale verdediger van het B-elftal, zal de club verlaten en bij Sporting Gijon gaan spelen. Hij debuteerde nog niet voor het eerste elftal van de Blaugranas en kwam het afgelopen seizoen tot dertien wedstrijden in B.