Luuk de Jong maakt voor het eerst opwachting namens Barcelona in oefenduel

Luuk de Jong maakt voor het eerst opwachting namens Barcelona in oefenduel

08-09-2021 15:08 Laatste update: 15:46
14

Luuk de Jong heeft woensdag zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van FC Barcelona. De 31-jarige spits deed zestig minuten mee in een oefenduel met AE Prat. Barcelona won met 2-1.

Naast De Jong maakten ook onder meer Marc-André Ter Stegen, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Pedri, Riqui Puig en Philippe Coutinho namens Barça hun opwachting in de oefenwedstrijd. Laatstgenoemde produceerde de eerste treffer voor de formatie van Ronald Koeman, terwijl de tweede Catalaanse treffer gemaakt werd door een speler van Prat.

De Jong zal nog wel even moeten wachten op zijn officiële debuut voor Barcelona. Het treffen van dit weekend met Sevilla, de club waarvan de Nederlandse spits gehuurd wordt, is namelijk uitgesteld. Daardoor speelt Barça volgende week dinsdag zijn eerstvolgende wedstrijd. Dan is Bayern München de tegenstander in de Champions League.

Op Deadline Day rondde Barcelona de transfer van De Jong af. De oud-PSV'er wordt voor een seizoen gehuurd, waarna de huidige nummer vier van La Liga hem definitief over kan nemen.