Derksen fileert Schmidt: 'Deze man... Hij wisselt om te wisselen, één grote chaos'

Derksen fileert Schmidt: 'Deze man... Hij wisselt om te wisselen, één grote chaos'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 23:38do 16-09-2021 om 23:38

Johan Derksen haalt na het 2-2 gelijkspel tussen PSV en Real Sociedad hard uit in de richting van Roger Schmidt. De Veronica-analist begrijpt niets van het wisselbeleid van de Duitse oefenmeester.

Schmidt maakte donderdagavond optimaal gebruik van zijn reservespelers en wisselde erop los. "Deze trainer stelt zijn sterkste elftal op, daar denkt hij over na. Hij kan dat beoordelen, want hij werkt dagelijks met ze", begint Derksen over Schmidt. "Dan zet hij een heel logisch elftal neer, maar deze man... Als het even tegenzit in de wedstrijd, dan begint hij als een waanzinnige te wisselen en eindigen we met de helft van het basiselftal. Iedere speler die hij vervangen heeft, was een verzwakking."

Vooral de wissel van Noni Madueke zorgde voor het nodige onbegrip bij Derksen. "Nee, die zat niet in de wedstrijd. Maar het is wel één van de weinige spelers die één minuut voor tijd opeens wél weer in de wedstrijd zit en deze kan beslissen", zo vervolgt hij. "Schmidt wisselt om te wisselen. Dan heeft hij het over fitheid, maar de wedstrijd van vanavond was de belangrijkste. Het wordt één chaos", zo sluit Derksen af.

Aankomend weekend speelt PSV tegen Feyenoord. In het Philips Stadion wordt er zondag om 14.30 uur afgetrapt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws