Slot kan emoties niet altijd inhouden: 'Zou naïeve gedachte zijn'

03-08-2023 11:52 Laatste update: 12:33
20

Arne Slot kan af en toe uit zijn slof schieten tijdens een wedstrijd, maar dat komt omdat hij een zelfbenoemde controlfreak is. Dat vertelt de Feyenoord-coach zelf tijdens de persconferentie voor aanvang van het duel om de Johan Cruijff Schaal. Slot wil die moment in ieder geval ook komend seizoen zo veel mogelijk beperken.

"In het heetst van de strijd gebeuren er wel eens dingen als je, laat ik voor mijzelf spreken, zo'n controlfreak bent", geeft Slot toe op het persmoment. "Door ESPN werd ik er ook op gewezen dat ik helemaal uit mijn plaat ging door balverlies van één van mijn spelers. Als je zo nauwkeurig overal bewust van bent, dan kan een beslissing van een scheidsrechter ook wel eens aanleiding geven tot boosheid."

Wedden

Meer odds

Slot wil zich echter komend seizoen beheersen. "Het is voor ons de bedoeling om je emoties op de juiste manier of helemaal niet te laten blijken. Ik kan je nu niet beloven dat je mij een jaar lang niet bij de vierde official ziet staan. Dat zou een naïeve gedachte zijn, maar wij zijn ons wel bewust van onze voorbeelfunctie."