Hooligans zoeken confrontatie met politie na NAC - Willem II

23-12-2023 12:38
22

Het ging vrijdag mis na de derby tussen NAC Breda en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie. Bij rellen buiten het Rat Verlegh Stadion raakten onder meer vier agenten gewond, zo meldt de politie. 

Willem II was met 1-2 te sterk op bezoek bij de buurman. Na afloop begon een grote groep mannen met bivakmutsen geweld te gebruiken tegen de politie. Ze gooiden onder meer met flessen en vuurwerk. 

Het is niet duidelijk of het om supporters van één van de clubs gaat. 'We weten ondertussen uit ervaring dat een grote groep die zich supporter noemen van hun club, niet om de club of voetbal geven, maar alleen uit zijn op rellen', stelt de politie in een persbericht. Met politiehonden en -paarden werd de groep uiteindelijk verdreven, er werden in totaal negen mensen aangehouden voor openlijk geweld, mishandeling of vernieling. 

In het stadion van NAC werd intussen ook brand gesticht in het uitvak, waar supporters van Willem II werden vastgehouden totdat het buiten veilig zou zijn. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond.