Samenspelen met Bertrand Traoré: 'Niet tevreden als we het toernooi niet winnen'

30 januari - 17:28 Laatste update: 17:49

Het ontbeert Burkina Faso niet aan ambitie: het land wil meespelen om de Afrika Cup-titel. Dat vertelt ADO Den Haag-doelman Kilian Nikiema, die met De Hengsten is doorgestoten tot de achtste finale van het toernooi, in de nieuwste aflevering van VP's Atlas Leeuwen. In die achtste finale is Mali dinsdagavond de tegenstander. 

Burkina Faso beschikt over een aantal opvallende spelers, zoals Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen), Bertrand Traoré (Aston Villa) en Issa Kaboré (Luton Town). Over de eindzege is dan ook gesproken. "Dat is wel, toen we hier gelijk kwamen, het doel geweest", vertelt Nikiema in VP's Atlas Leeuwen aan presentator Dennie van Laar. "We komen niet naar het toernooi om vierde of derde te worden, of om er in de kwartfinales uit te gaan."

"Dat is vaak het doel dat gesteld wordt door de bond, maar wij zeiden als team: we zijn niet tevreden als we het toernooi niet winnen", vervolgt de keeper van ADO. Op papier moet Burkina Faso misschien het onderspit delven ten opzichte van landen als Marokko en Ivoorkust, maar dat doet niks af aan de droom. "We weten dat het misschien overdreven ambitieus is, maar dat is wel gewoon het doel. Mali wordt echt een hele lastige tegenstander, en daarna hopen we gewoon zo ver mogelijk te komen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over Marokko, Hakim Ziyech en de achtste finales: