Slot wuift Feyenoord-suggestie weg: 'Raar om uitspraak als de jouwe nu te doen'

18 februari - 20:47
75

Feyenoord heeft nu acht punten meer dan nummer drie FC Twente, maar toch rekent trainer Arne Slot zich nog niet rijk. De oefenmeester vindt het 'vrij raar' om te roepen dat plek twee al binnen is voor Feyenoord.

Na afloop van Feyenoord - RKC Waalwijk (1-0) wordt Slot geconfronteerd met de suggestie dat Feyenoord de tweede plek niet meer weg mag geven. "Dat hebben we inderdaad liever niet, nee. Maar als je dit zo makkelijk roept, verwacht je ook van mij dat ik roep dat we ons helemaal kansloos achten voor de titel", is de trainer scherp. "Volgens mij moet je respect hebben voor de komende twaalf wedstrijden en voor elke ploeg waar we nog tegen spelen."

"Op basis van vandaag kunnen we toch nog niet zeggen dat het allemaal in kannen en kruiken is? Als je tegen tien man zo veel moeite hebt om met 1-0 te winnen, dan zou ik het vrij raar vinden om zo'n uitspraak als die van jou te doen. Dat mensen dit zo makkelijk roepen, snap ik ook wel weer volledig. Dat is de realiteit van dat we zo veel winnen, dan vinden mensen dat normaal."