WK-finalist Braafheid stelt Beste XI samen: "Hij is de klootzak van het elftal"

15-05-2020 09:15 Laatste update: 09:23
18

Als oud-speler van FC Utrecht, FC Twente, Bayern München, Celtic, Hoffenheim, SS Lazio en het Nederlands elftal, speelde Edson Braafheid, die ook nog in een WK-finale acteerde, met een buslading aan grote namen. Speciaal voor VoetbalPrimeur stelt de 37-jarige linksback zijn Beste XI samen.

Rechter centrale verdediger: Stefan de Vrij (Lazio)
"De groei die hij in Italië heeft doorgemaakt... Hij zit voor mij op een ander niveau. Die man is zó professioneel. Hij komt 's ochtends vroeg binnen, doet een warming-up vóór de warming-up en is na de training altijd als eerste in de gym."

Linker centrale verdediger: Douglas (FC Twente)
"Een speler met karakter. Hij is snel, wendbaar, kopsterk én stapt op de goede momenten in om andere verdedigers rugdekking te geven. En hij is een killer."

Rechtshalf: Mark van Bommel (Bayern München)
"Hij heeft voetballende kwaliteiten, loopvermogen en staat verdedigend z'n mannetje. Dit is heel positief bedoeld: Van Bommel is de klootzak van het elftal. Dat heb je nodig. Ik speel liever met dan tegen hem."

Centrale middenvelder: Wesley Sneijder (Oranje)
"Dat kan maar één persoon zijn. Hij is een ideale speler voor verdedigers: ik vind het leuk om risicopasses te geven en met Sneijder kan dat perfect, omdat hij tussen de linies loopt en het met zijn creativiteit kan beslissen. Dat is goud waard."

Linksbuiten: Franck Ribéry (Bayern München)
"Ik had dezelfde connectie met Eljero Elia bij FC Twente. Maar gezien zijn kwaliteiten en prestaties, schiet Ribéry erbovenuit."

Check in de video het volledige elftal van Braafheid, die tegenwoordig in de Verenigde Staten bij Austin Bold speelt!