'Barça-spelers zijn vertrouwen in Koeman kwijt na kritiek op González'

'Barça-spelers zijn vertrouwen in Koeman kwijt na kritiek op González'

03-10-2021 13:28
117

Ronald Koeman nam na de met 2-0 verloren topper tegen Atlético Madrid geen blad voor de mond, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen door de spelers van FC Barcelona. Vooral de kritiek op Nico González stoort de spelersgroep, weet AS.

Het jeugdproduct mocht in het Wanda Metropolitano in de basis beginnen. Hij liet in aaloop naar de openingstreffer echter Thomas Lemar lopen. "Je moet gewoon je man volgen, dit is niet acceptabel", liet Koeman weten. Volgens AS viel die kritiek niet goed bij de spelers van Barça, die vinden dat de pas negentienjarige controleur meer steun en vertrouwen verdient.

'Hoezeer Ronald Koeman ook verzekert dat hij de steun van de spelers heeft, de waarheid is dat een groot deel van de ploeg allang niet meer in de Nederlandse coach gelooft', laat het Spaanse medium weten. Niet alleen zijn 'discutabele tactische beslissingen' worden betwist, ook de 'eigenaardige' aanpak van de ex-bondscoach zorgt voor onvrede. Zo stelde Koeman dat het winnen van de Champions Legue een 'mirakel' zou zijn en was hij weinig optimistisch over de titelkansen in La Liga.

De aanvoerders van Barça - Sergio Busquets, Gerard Piqué en Jordi Alba - distantieerden zich al van die uitspraken. Zij namen ook het voortouw tijdens de terugreis uit Madrid. Ze bespraken de kritiek van Koeman op González en één van hen zocht de jongeling op om hun steun over te brengen. Onder de zwaargewichten van de kleedkamer leeft het idee dat de Nederlander niet goed omgaat met de talenten door ze publiekelijk af te vallen.

Dat Joan Laporta zich zaterdag achter Koeman schaarde, betekent volgens AS daarom alleen maar een 'verlenging van de lijdensweg'. Alleen zijn landgenoten zouden nog volledig achter hem staan. De krant omschrijft Sergiño Dest, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong als de 'Pretoriaanse garde' van Koeman.