'Van Gaal wijzigt Oranje-opstelling op twee plekken: Ajax blijft hofleverancier'

'Van Gaal wijzigt Oranje-opstelling op twee plekken: Ajax blijft hofleverancier'

08-10-2021 06:52 Laatste update: 06:54
155

Ajax zal vrijdagavond tijdens Letland-Nederland opnieuw de hofleverancier van Oranje worden, gevolgd door Feyenoord, Internazionale en FC Barcelona, verwacht De Telegraaf. De laatste plekjes in de vermoedelijke opstelling zijn voor Liverpool (Virgil van Dijk) en PSV (Cody Gakpo).

Bondscoach Louis van Gaal moet in vergelijking met de glansrijk gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije Georginio Wijnaldum missen. De geschorste vice-aanvoerder wordt waarschijnlijk vervangen door Guus Til, die bij Feyenoord uitgroeide tot beste Eredivisie-speler van september. Verder lijkt Gakpo de plek van de nu afwezige Steven Bergwijn innemen. Ajax levert met Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis drie spelers aan de vermoedelijke opstelling.

Vrijdagavond wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Riga. Nederland begint als koploper van kwalificatiegroep G aan het treffen met nummer vijf Letland, dat eerder deze cyclus punten van Turkije en Montenegro af wist te snoepen. Eind maart won Nederland in Amsterdam met 2-0 van Letland.

De vermoedelijke opstelling: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, Til, F. De Jong; Berghuis, Memphis, Gakpo.