'Als Ajax zich nu meldt, is er heel goede kans dat ze Brobbey kunnen halen'

'Als Ajax zich nu meldt, is er heel goede kans dat ze Brobbey kunnen halen'

15-10-2021 19:34 Laatste update: 16-10-2021 13:50
124

Ajax doet er goed aan om een lijntje uit te gooien naar Brian Brobbey. Dat stelt Mike Verweij, die geluiden heeft opgevangen dat de negentienjarige spits dolgraag terug wil keren naar Amsterdam.

"Ajax is niet bezig met een spits, maar ik vind dat ze heel snel werk moeten maken van de terugkeer van Brian Brobbey", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Als die inmiddels als rechtsback invalt bij RB Leipzig, dan moet je je verlies nemen. Ajax heeft hem natuurlijk transfervrij zien vertrekken, maar als Ajax zich nu meldt, denk ik dat er een heel goede kans is dat ze hem kunnen huren met verplichte optie tot koop."

"Waarom zou je niet een keer over je trots heen stappen en zo'n jongen voor een paar miljoen euro terughalen", vervolgt de clubwatcher, die vermoedt dat een bod van vijf miljoen euro zou volstaan. "Ik denk, en die geluiden hoor je ook wel, dat die jongen op zijn knieën terug wil naar Amsterdam. Ik krijg ook wel de signalen dat hij doodongelukkig is bij Leipzig."

Danilo is momenteel de tweede spits bij Ajax, achter eerste keus Sébastien Haller. "Die komt eigenlijk niet in de plannen voor. Ajax heeft er bewust voor gekozen om geen andere spits te halen ondanks het vertrek van Brobbey en eerder Klaas-Jan Huntelaar. Nu is Tadic eigenlijk het enige echte alternatief voor Haller."

No Poll