PSG zonder Messi is beter dan met Messi: comeback na veelbesproken wissel

29-10-2021 22:53
76

Paris Saint-Germain is er zonder Lionel Messi in geslaagd om van een achterstand terug te komen tegen Lille OSC. Les Dogues kwamen met 0-1 voor in Parijs, maar de formatie van trainer Mauricio Pochettino rechtte de rug en sleepte er alsnog een 2-1 zege uit.

De Argentijnse trainer van PSG had een basisplaats in petto voor Georginio Wijnaldum en twijfelde in de rust niet toen hij een helft lang naar het tegenvallende spel van Lionel Messi had gekeken. De Argentijnse superster oogde ongeïnteresseerd en dus werd hij gewisseld voor Mauro Icardi, die in de tweede helft mocht spelen.

Op dat moment stond het 0-1 voor Lille door een goal van Jonathan David, maar die voorsprong wisten de gasten uit Noord-Frankrijk niet vast te houden. Zonder Messi kwam PSG langszij en het was Marquinhos die het goede werk van Neymar en Angel Di Maria beloonde door de gelijkmaker aan te tekenen.

In de slotfase hoopten de Parijzenaars nog door te kunnen pakken en twee minuten voor tijd werd Di Maria op aangeven van Neymar dan ook het goudhaantje. Hij maakte de beslissende 2-1 en bekroonde daarmee de Messi-loze comaback van zijn ploeg. PSG blijft daardoor de onbetwiste nummer één in Frankrijk en Lille stelt nog altijd teleur met een elfde plaats.