PSV 'maître du jeu' in 'smakeloze' pot: 'Ook meegereisde fans dominant'

PSV 'maître du jeu' in 'smakeloze' pot: 'Ook meegereisde fans dominant'

04-11-2021 22:35
30

De Franse pers heeft niet bepaald genoten van het Europa League-duel tussen AS Monaco en PSV, dat in een 0-0 gelijkspel eindigde. Dat de Monegasken afkoersen op overwintering is voor hen een stuk belangrijker dan de wedstrijd zelf, blijkt uit een rondgang langs de kranten.

L'Équipe stelde vast dat deze editie van Monaco-PSV in weinig doet denken aan de enerverende wedstrijd in Eindhoven. 'Zo levendig en interessant als het toen was, zo smakeloos was het nu, met een droevige 0-0 als klap op de vuurpijl. De tweede helft was nog iets plezieriger dan de eerste, maar 'plezierig' is wel heel zwaar uitgedrukt', aldus de toonaangevende sportkrant, die vlak voor tijd nog wel een moment zag, dat tot een penalty had kunnen leiden. 'Sommige scheidsrechters zouden een strafschop kunnen geven de valpartij van Sofiane Diop na contact met Philipp Mwene. De heer Çakir uit Turkije bleek echter niet zo'n scheidsrechter.'

Wedden

Meer odds

RMC Sport opende zijn verslag positief en stelde vast dat Monaco na vier poulewedstrijden de beste papieren had om te overwinteren. "Over de wedstrijd zelf valt heel wat minder te vertellen", klinkt het. "PSV kreeg fysieke problemen, Monaco controleerde de wedstrijd en Diop ging onderuit na een duel met Mwene. De scheidsrechter gaf echter geen penalty, die ook een heel zware straf zou zijn geweest voor de Nederlanders. 0-0 na een duf schouwspel met maar één schot tussen de palen, maar een grote stap richting overwintering voor Monaco."

Nice-Matin had ook vooral oog voor de goede uitgangspositie van AS Monaco, maar benadrukte ook dat trainer Niko Kovac niet geheel tevreden was. De Kroaat wisselde halverwege drie spelers, nadat hij een donderspeech had gegeven in de kleedkamer. "Normaal gesproken probeer ik rustig te blijven. Maar soms moet je je stem verheffen, om de spelers wakker te krijgen...", wordt Kovac geciteerd door de lokale krant.

Le Figaro tenslotte sprak van een 'échec' en was bepaald niet onder de indruk van wat Monaco liet zien. 'Het kwam nauwelijks in de buurt van Joël Drommel en nog in minder in de buurt van een schot op doel. Zelfs zonder zijn aanvallende troeven Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze was PSV 'maître du jeu'. Onder toeziend oog van zijn negenhonderd meegereisde supporters, die ook domineerden.'