'Wéér competitieduel van Spurs uitgesteld, 'coulante' UEFA kan naar 2022 kijken'

'Wéér competitieduel van Spurs uitgesteld, 'coulante' UEFA kan naar 2022 kijken'

10-12-2021 12:14 Laatste update: 12:23
49

De corona-uitbraak bij Tottenham Hotspur is volgens The Athletic zo hardnekkig dat ook de wedstrijd tegen Leicester City van donderdag 16 december op de tocht staat. Ondertussen rijst de vraag wat er moet gebeuren met de afgelaste Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennes, waarin ook Europese overwintering voor Vitesse op het spel staat.

Tottenham kon geen reprenstatief elftal op de been brengen en speelde donderdagavond niet, terwijl ook de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion van zondag al uit de planning is gehaald. Volgens The Athletic is de kans groot dat ook het eerstvolgende competitieduel met Leicester City niet door kan gaan. Een groot aantal spelers uit de A-selectie én uit het tweede elftal zitten immers nog in quarantaine.

Ondertussen moet de wedstrijd tegen Stade Rennes reglementair gezien voor 31 december ingehaald worden, maar dat lijkt onbegonnen werk. Na de op losse schroeven staande wedstrijd tegen Leicester City wachten in de laatste dagen van het jaar nog Liverpool, West Ham United (League Cup), Crystal Palace en Southampton, op Nieuwjaarsdag wacht Watford alweer. The Athletic sluit niet uit dat de UEFA zicht 'coulant' opstelt en naar een inhaaldatum in het nieuwe jaar zoekt, aangezien de knock-outfase van de Conference League toch pas in februari begint. Spurs zit echter ook nog met de in te halen wedstrijden tegen Brighton en (waarschijnlijk) Leicester City.

Poulegenoot Vitesse won donderdagavond met 3-1 van NS Mura, maar weet nog niet wat die zege waard is. Als Spurs-Rennes nog ingehaald wordt, hebben de Londenaren genoeg aan een zege met het kleinste verschil om alsnog door te gaan ten koste van Vitesse.