Slap FC Utrecht geeft het helemaal weg: NAC Breda stunt in KNVB Beker

14-12-2021 22:50 Laatste update: 15-12-2021 11:27
98

FC Utrecht ligt uit de KNVB Beker. NAC Breda wist een spectaculaire wedstrijd in blessuretijd naar zich toe te trekken en staat in de derde ronde: 3-2.

Utrecht kreeg in de eerste helft kans na kans tegen NAC, maar scoorde wonder boven wonder niet. Ook vanaf de stip lukte dat niet. Scheidsrechter Allard Lindhout wees na een klein half uur spelen naar de stip na een valpartij van Adam Maher. Een licht vergrijp, maar Lindhout vond het zwaar genoeg voor een strafschop. Adrián Dalmau, níet verzekerd van een basisplaats, kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn zelfvertrouwen op te krikken en Utrecht de voorsprong te bezorgen, maar oog-in-oog met Nick Olij miste hij.

Kort daarna werd het echter alsnog 0-1. Na alle gemiste kansen was het Mike van der Hoorn die de ban brak in Breda door uit een corner binnen te koppen. Niet veel later had Van der Hoorn zijn tweede kunnen maken, dit keer miste hij. Waar de eerste helft voor Utrecht was, was de tweede overduidelijk voor NAC. Bart Ramselaar kreeg nog een kans op 0-2, Haye trok de stand vrij rap na de limonadepauze gelijk met een werkelijk fantastische vrije trap die doelman Maarten Paes kansloos liet.

De goal van Haye was voor NAC het startschot dat er meer in het vat zit. Utrecht kreeg geen kans meer en liep in de slotfase ook nog tegen een achterstand aan. NAC profiteerde optimaal van geklungel waar Joris van Overeem en Arthur Zagre bij betrokken waren. Haye schoot de 2-1 achter Paes. Met nog tien minuten op de klok had Odysseus Velanas tegen zijn oude ploeg de genadeklap uit kunnen delen voor NAC, maar hij schoot op de paal. Met een man minder (Van der Hoorn was inmiddels met twee keer geel vertrokken) leek Utrecht via Anastasios Douvikas een verlenging uit het vuur te slepen.

Zover kwam het echter niet: in de allerlaatste minuut van de blessuretijd maakte de koud ingevallen Vieri Kotzebue er alsnog 3-2 van voor NAC, dat stunt en doorbekert.