Belgische vraagtekens bij Schreuder: 'Ik ben er niet van overtuigd'

Belgische vraagtekens bij Schreuder: 'Ik ben er niet van overtuigd'

04-01-2022 09:13 Laatste update: 09:55
32

In België wordt de aanstelling van Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge met scepsis ontvangen. Marc Degryse, oud-international en voormalig spits van PSV, moet het allemaal nog maar zien.

"Ik ben er niet van overtuigd dat dit de man is die Club nodig heeft", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Het wil een stap vooruit zetten, maar dan heb je iemand met uitstraling nodig. Is Schreuder zo iemand? Ik weet het niet."

Schreuder tekende maandag, ruim twee maanden na zijn vertrek bij FC Barcelona, bij de Belgische kampioen. Degryse: "De eerste maanden zullen veel duidelijk maken. We moeten hem natuurlijk wel een kans geven. Het wordt nu belangrijk dat hij de kleedkamer achter zich krijgt. En dat hij meteen op de afspraak is. In de competitie, maar zeker ook in de beker. Bekerwinst is een grote doelstelling voor Club."

"Wil Schreuder niet met een valse noot aan zijn Belgische avontuur beginnen, dan weet hij wat gedaan", waarschuwt Degryse tot slot. Schreuder neemt assistenten Danijel Zenkovic en Carlo L'Ami mee naar Brugge. Volgende week zaterdag (15 januari) debuteert hij met een thuiswedstrijd tegen STVV.