'Clubleiding wil Dembélé nooit meer in Barça-shirt zien, Xavi hoopt op overleg'

'Clubleiding wil Dembélé nooit meer in Barça-shirt zien, Xavi hoopt op overleg'

01-02-2022 10:32
70

Xavi Hernández en de clubleiding van FC Barcelona gaan dinsdag in conclaaf over de toekomst van Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller heeft op Deadline Day geen transfer gemaakt en zit nu in een lastig parket in Catalonië.

De clubleiding, bij monde van voorzitter Joan Laporta en sportief directeur Mateu Alemany, wilden Dembélé in de winterse transferperiode zien te lozen. De aanvaller wees echter ieder aanbod van de hand en zit dus nu nog steeds bij Barcelona. AS schrijft dat er snel overlegd zal worden over zijn toekomst in het rood-blauwe shirt.

Volgend seizoen zal de Fransman niet meer voor Barça spelen, maar er is nog onduidelijkheid over hoe het huidige seizoen afgewikkeld moet worden. Xavi is er voorstander van om hem te laten spelen, aangezien hij de Europa League wil winnen en in La Liga de top-vier wil halen. Met Dembélé erbij worden de kansen daarop groter.

De clubleiding is echter kwaad en zou het liefste zien dat de rappe vleugelspeler nooit meer in actie komt voor Barcelona. Toen Ilaix Moriba een jaar geleden weigerde bij te tekenen, hield de club ook voet bij stuk en kwam hij niet meer in actie. Xavi en het bestuur zullen nu gaan overleggen wat in dit geval de beste weg om te volgen is.