Uitblinker Flemming neemt Fortuna bij de hand tegen onmachtig Heerenveen

05-02-2022 20:40
125

SC Heerenveen heeft zijn vierde nederlaag op rij geleden in Limburg. Ook na het ontslag van trainer Johnny Jansen bleken de Friezen moeite te hebben om te scoren en daar profiteerde Fortuna Sittard dankbaar van: 2-0.

Heerenveen moest het nog zonder Sydney van Hooijdonk stellen, waardoor Siem de Jong de spits was in de ploeg van interim-coach Ole Tobiasen. Met Thom Haye begon een andere aanwinst wel in de basis. De middenvelder was ook dicht bij een doelpunt, maar van grote afstand knalde hij de bal op de paal. Een paar minuten eerder had Mickaël Tirpan aan de andere kant nog een grote kans om zeep geholpen. Van een meter afstand jaagde hij de bal over het Friese doel.

Het brak Fortuna uiteindelijk niet op. Na een klein kwartier was het wel raak voor Zian Flemming. De aanvallende middenvelder zette de aanval zelf op en kreeg de bal daarna met wat geluk weer voor zijn voeten: 1-0. Heerenveen kreeg voor rust eigenlijk slechts één serieuze kans om iets terug te doen. Mats Seuntjens leed slordig balverlies, maar Yanick van Osch keerde de poging van Anthony Musaba.

Ook in de tweede helft oogde Heerenveen, dat in zijn drie voorgaande Eredivisie-duels al niet wist te scoren, aanvallend onmachtig. Twintig minuten voor tijd deelde Fortuna daardoor de genadeklap uit. Flemming werkte de bal op acrobatische wijze binnen uit een hoekschop. De keuze om hem tijdens de voorbije transferperiode niet te laten gaan, pakte daarmee uitstekend uit voor de ploeg van coach Sjors Ultee.

Voor Fortuna komt de zege uiterst gelegen. De Limburgers pakten slechts één punt in de voorgaande vijf duels. Nu klimt Fortuna ten koste van Sparta naar plek zestien. Heerenveen blijft tiende.