Advies voor Overmars: 'Zorgen voor positieve berichten als ze op je naam zoeken'

Advies voor Overmars: 'Zorgen voor positieve berichten als ze op je naam zoeken'

11-02-2022 06:58 Laatste update: 10:02
142

Het lot van Marc Overmars ligt in handen van het Instituut Sportrechtspraak (IRS), maar het is volgens reputatiedeskundige Derk Moor niet uitgesloten dat de vertrokken Ajax-directeur op termijn alsnog weer aan de slag gaat in de voetballerij. Als hij oprecht berouw toont, zou hij alsnog een nieuwe start kunnen maken, denkt Moor.

Het IRS gaat zich over de kwestie-Overmars buigen en zou in het zwaarste geval kunnen besluiten om hem te royeren als KNVB-lid, waarmee de carrière van Overmars in de voetbalwereld direct voorbij zou zijn. Gebeurt dat niet, dan heeft de 86-voudig Oranje-international volgens Moor twee keuzes. "Wegduiken of kijken of je in het publieke domein onderdeel van de oplossing kan worden, in plaats van het probleem. Dat je, nadat je alles hebt opgebiecht en even van de radar bent geweest, meedenkt met het beleid en bijvoorbeeld in het openbaar gaat spreken", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Overmars sprak in het statement dat Ajax naar buiten bracht al zijn spijt uit. "Het belangrijkste is dat Overmars berouw toont naar de slachtoffers en zich bekommert om hun lot. Zoiets moet je niet voor de bühne doen, maar voor de slachtoffers. Laten zien je dat je echt spijt hebt en wilt helpen", aldus Moord. "Het belangrijkste is dan dat hij open is, zijn best doet naar de slachtoffers en zich kwetsbaar opstelt na een periode waarin hij dacht dat hij alles kon maken."

De reputatiedeskundige sluit zelfs niet uit dat de gedachten aan het grensoverschrijdende gedrag van Overmars op termijn naar de achtergrond verdreven worden. "Eigenlijk komt het erop neer dat je zorgt dat er positieve berichten tevoorschijn komen als je op internet zoekt naar jouw naam. Dat is bij Overmars nu niet het geval, maar dat hoeft niet zo te blijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie