PSV boekt grootste zege onder Schmidt: 'Eindelijk scoren we nu wel wat vaker'

PSV boekt grootste zege onder Schmidt: 'Eindelijk scoren we nu wel wat vaker'

12-02-2022 22:08
71

Cody Gakpo boekte zaterdagavond met PSV de grootste overwinning met Roger Schmidt als trainer aan het roer. De aanvaller had wel een verklaring waarom alles in Arnhem wél goed viel voor de Eindhovenaren.

PSV won met 0-5 van een machteloos Vitesse, maar Gakpo zocht de verklaring voor die ruime uitslag vooral bij zijn eigen elftal. "Eindelijk breiden we de score ook een keer uit in een goede eerste helft", zei hij na afloop voor de camera van ESPN. "De ballen vlogen er nu wel meteen in en dat helpt ontzettend."

Binnen het half uur stonden de Eindhovenaren met 0-3 voor in GelreDome, mede dankzij Gakpo. Hij nam de derde PSV-goal voor zijn rekening en bereidde de 0-2 van Mauro Júnior voor. "We gunden elkaar de bal, kwamen goed in de ruimtes en daardoor liep het gewoon lekker. Of we dit vast kunnen houden? Ik denk wel dat dat realistisch is. We hebben het goede gevoel weer terug."

Met dat goede gevoel kan PSV zich nu voor gaan bereiden op de thuiswedstrijd van aanstaande donderdag tegen Maccabi Tel Aviv. In die wedstrijd en in de return van een week later kan plaatsing voor de achtste finales van de Conference League bewerkstelligd worden.