Matig startend Vitesse herpakt zich, maar verliest wel nipt van Rapid Wien

17-02-2022 20:39
36

Vitesse heeft op bezoek bij Rapid Wien een nipte nederlaag geleden (2-1). De Arnhemmers startten beroerd aan de wedstrijd, maar hebben nog zicht op de volgende ronde van de Conference League.

Voor de tussenronde van het derde Europese toernooi ging Vitesse op bezoek bij Rapid Wien. De ploeg van Thomas Letsch incasseerde de laatste weken veel tegengoals en dat was donderdagavond niet anders: na een halve minuut lag de bal al achter doelman Jeroen Houwen in het net, door een kopbal van AZ-huurling Ferdy Druijf.

Daarna bleef Rapid gevaarlijk, terwijl Vitesse het achterin zwaar had. In de vijftiende minuut resulteerde dat in de 2-0 voor de thuisploeg, toen Marco Grüll de bal in de korte hoek schoot. In de rest van de eerste helft was Vitesse het volledig kwijt. Rapid Wien speelde echter ook niet groots, waardoor de 2-0 stand gehandhaafd bleef.

Na de pauze beet Vitesse steeds meer van zich af. De nummer zes van de Eredivisie werd gevaarlijker, terwijl Rapid steeds meer achteruit liep. Toen Filip Stojković in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg namens de thuisploeg, werd het eenrichtingsverkeer.

Een kwartier voor tijd maakte Loïs Openda de cruciale aansluitingstreffer voor Vitesse, door van afstand laag raak te schieten. De Arnhemmers lieten het daar niet bij zitten en kwamen tot nog meer grote kansen. Toch bleef de 2-1 stand op het scorebord staan. Daardoor heeft Rapid Wien een klein voordeel voor de return in Arnhem, die over een week op de planning staat. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finale van de Conference League.