SPORT: Laporta trekt alles uit de kast voor Haaland en wijst naar Mbappé

SPORT: Laporta trekt alles uit de kast voor Haaland en wijst naar Mbappé

18-02-2022 23:31
73

FC Barcelona gaat er de komende maanden alles aan doen om Erling Haaland ervan te overtuigen om na dit seizoen te kiezen voor een avontuur in Catalonië. De club denkt dat het financieel mogelijk is om de Noorse spits van Borussia Dortmund binnen te halen en Haaland kan in Camp Nou een gigantisch salaris op gaan strijken.

Diario SPORT pakt vrijdag uit met 'de Haaland-plannen van Barça'. De Spaanse club maakt er geen geheim van dat het de Noorse spits aankomende zomer binnen wil halen, maar het heeft daarbij forse concurrentie van andere clubs. Zo wordt de topschutter van Dortmund ook gelinkt aan Manchester City, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Vooralsnog lijkt Real de beste papieren te hebben, maar daar wil Barcelona verandering in brengen.

President Joan Laporta is ervan overtuigd dat Haaland Barcelona weer terug kan brengen naar de Europese top, als leider van een ploeg vol jeugdig talent met Gavi, Pedri, Ansu Fati, Ferran Torres en Nico. Haaland kan in Camp Nou de absolute uitblinker worden, iets wat bij Real lastiger zal zijn. De Koninklijke wil namelijk niet alleen Haaland, maar ook Kylian Mbappé naar de club halen.

Haaland kan aankomende zomer voor een bedrag van 75 miljoen euro vertrekken bij Dortmund. Laporta sprak al meerdere malen met Mino Raiola – de zaakwaarnemer van Haaland – voordat de belangenbehartiger ziek werd. Mocht Raiola hersteld zijn, dan wil Laporta zo snel mogelijk weer met hem om tafel.

Ondanks de matige financiële situatie van Barça, kan het Haaland volgens SPORT een jaarsalaris van twintig miljoen euro aanbieden op een contract van vijf seizoenen. Dit bedrag kan nog hoger uitvallen door verschillende bonussen. Laporta verwacht dat Barcelona de huidige financiële malaise snel achter zich kan laten, waarna het contract van Haaland opgewaardeerd kan worden.