Meijer (FC Groningen) helpt oude club aan vergoeding: 'Frituurpan van gekocht'

Meijer (FC Groningen) helpt oude club aan vergoeding: 'Frituurpan van gekocht'

27-02-2022 10:36
22

FC Groningen-talent Bjorn Meijer staat pas aan het begin van zijn carrière, maar kan nu al niet stuk bij zijn oude amateurclub. VV Helpman heeft de opleidingsvergoeding voor de achttienjarige verdediger alvast goed besteed.

Meijer maakte zaterdag tegen Willem II zijn eerste doelpunt als prof en verscheen daarna voor de camera van de NOS. Toen Helpman ter sprake kwam, kon hij een glimlach niet onderdrukken. "Toen ik hier bij FC Groningen mijn eerste contract tekende, kregen zij ook een deel. Dat wist ik eigenlijk helemaal niet, totdat ik vorige week hoorde dat ze van dat geld een nieuwe frituurpan hebben gekocht."

En zou kan het zijn dat de naam van Meijer tegenwoordig aan een frituurpan is verbonden. "Die wilden ze de Bjorn Meijer-frituurpan noemen. Maar ik weet niet of dat nou zo positief is", besloot hij het interview lachend.

Dankzij een rake kopbal van Meijer won FC Groningen zaterdag met 1-0 van Willem II. De ploeg van Danny Buijs staat nu tiende in de Eredivisie, met 29 punten uit 24 wedstrijden.