Koeman spreekt zich uit na ontslag in 'één, anderhalve minuut': 'Deed me pijn'

Koeman spreekt zich uit na ontslag in 'één, anderhalve minuut': 'Deed me pijn'

03-03-2022 06:52
64

Ronald Koeman heeft zijn ontslag bij FC Barcelona inmiddels een plekje kunnen geven. De Nederlandse trainer moest eind oktober zijn biezen pakken en baalt er stevig van dat opvolger Xavi nu meer mogelijkheden heeft dan hij had.

Rayo Vallecano-uit op 27 oktober was zijn laatste wedstrijd. Na de nederlaag in Vallecas werd Koeman in het vliegtuig, in 'één, anderhalve minuut' op de hoogte gebracht. "Als ze me echt een legende van Barcelona vonden, dan hadden ze me toch anders moeten behandelen. Het gebrek aan respect heeft me ook een tijd pijn gedaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Koeman werkte in zijn eerste seizoen nog onder voorzitter Josep Maria Bartomeu, daarna stapte Joan Laporta in. De samenwerking in zijn tweede contractjaar verliep van meet af aan moeizaam. "Ik ging niet Oranje verlaten voor zo'n onzekere, korte verbintenis, dus werden het twee jaar. Maar Laporta wilde er toch vanaf, omdat ik niet door hem was aangesteld. En dat terwijl hij me wel duizend keer heeft gezegd dat Xavi ook niet zijn trainer zou worden, omdat die de ervaring miste. Maar hij had een schild nodig, iemand om zich achter te verschuilen."

Aan het begin van het seizoen kon Barça boegbeeld Lionel Messi niet behouden, maar in de voorbije winterse transferperiode haalde de club Ferran Torres voor 55 miljoen euro en kwamen ook Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. "Iedere trainer heeft tijd nodig en ook geduld van de leiding. Xavi heeft dat gekregen. En versterkingen. Hij heeft er drie aanvallers bij gekregen, dat zou ik ook wel hebben gewild", aldus Koeman. "Kijk, ik was gewoon niet de trainer van Laporta, klaar. Vanaf het allereerste moment dat ik hem ontmoette, nadat hij de verkiezingen had gewonnen, had ik dat gevoel al. Er was geen klik. Die nodige steun van bovenaf ontbrak."

Inmiddels zijn ook de laatste afleveringen van de documentaireserie Força Koeman op Videoland te zien. Daarin komen de laatste maanden van Koeman als Barça-trainer aan bod.