Update: aan Ajax gelinkte Sabbe (17) kiest voor langer Club Brugge-verblijf

Update: aan Ajax gelinkte Sabbe (17) kiest voor langer Club Brugge-verblijf

14-03-2022 23:08 Laatste update: 23:05
113

Ajax gaat mogelijk weer een jeugdspeler uit België oppikken. Recent versterkten de Amsterdammers zich met RSC Anderlecht-middenvelder Rayane Bounida, nu is Club Brugge-verdediger Kyriani Sabbe (17) in beeld.

Dat meldt het Nieuwsblad. Sabbe is een aanvallend ingestelde rechtsback uit de opleiding van Club Brugge. De jeugdinternational kan ook als linkervleugelverdediger uit de voeten en heeft een contract tot medio 2023 bij de kampioen van België.

Club Brugge zou die verbintenis graag met een extra jaar willen verlengen, maar Ajax probeert daar een stokje voor te steken: de landskampioen heeft Sabbe benaderd om de overstap naar Amsterdam te maken.

In principe kan Club Brugge een transfersom vragen voor Sabbe. Het is niet duidelijk wat de Belgen willen hebben voor de talentvolle verdediger, die dit seizoen bij alle Youth League-duels van zijn club in de basis stond.

Update: Club Brugge kan opgelucht ademhalen: Sabbe heeft gekozen voor een langer verblijf bij Blauw-Zwart, ondanks de interesse van Ajax. De jonge back heeft tot 2024 bijgetekend, maakt Club Brugge via de officiële kanalen bekend.