Gerbrands wijst op Ajax-transfer Bounida: 'Dat soort bedragen betaalt PSV niet'

Gerbrands wijst op Ajax-transfer Bounida: 'Dat soort bedragen betaalt PSV niet'

11-03-2022 18:14 Laatste update: 18:22
118

PSV wil de lening van dertig miljoen euro gebruiken voor 'strategische investeringen'. Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt dat de Eindhovense club talenten met veel potentie wil aantrekken, zoals in het verleden Donyell Malen en Noni Madueke.

"Je moet talenten tegenwoordig op vijftien of zestienjarige leeftijd ophalen en contracten kunnen aanbieden, anders ben je te laat als PSV. Je moet het heel goed inschatten. Vroeger dachten we: die speler houden we drie jaar te vriend en dan zien we het wel. Dat kan niet meer", vertelt Gerbrands aan de NOS. "Kijk naar Brazilië. Daar zijn spelers van 18 jaar al onbetaalbaar. Dan is de pot snel leeg, kan ik je vertellen."

Gerbrands benadrukt dat PSV gedegen te werk gaat en het geld niet over de balk zal smijten voor grote talenten. "We gaan niet met hagel schieten, we hebben nog steeds onze scouting", belooft de directeur, die na dit seizoen afscheid neemt. Hij wijst op de transfer van Rayane Bounida, die Ajax volgens Belgische media zo'n 700.000 euro kost. Gerbrands noemt het een goed voorbeeld van 'strategisch investeren', "alleen dat soort bedragen gaan wij niet betalen."

Gerbrands deelt tot slot een les die hij in 2015 leerde tijdens een bezoek aan Bayern München. "Je moet nooit de zeggenschap uit handen geven. Dat is essentieel. Wij zijn net als Bayern gewoon de baas in ons eigen huis."