Fledderus: 'Meijer wil komende zomer de stap al maken, kan alleen voor x bedrag'

Fledderus: 'Meijer wil komende zomer de stap al maken, kan alleen voor x bedrag'

04-04-2022 12:16
108

De strijd om Bjorn Meijer is losgebarsten. FC Groningen heeft een miljoenenbod van Club Brugge binnengekregen, maar verkeert in een luxepositie omdat er meer interesse voor de linksback is. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft de belangstelling bevestigd.

Fledderus noemt het in gesprek met Voetbal International 'interessant' dat meer clubs interesse hebben in Meijer, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt. Het was de bedoeling dat Meijer zijn contract bij Groningen zou verlengen. De gesprekken daarover gingen de goede kant op en een akkoord was in zicht, maar door Meijers ontwikkeling nam de interesse toe, waardoor zijn management af wilde wachten.

Wedden

Meer odds

"Dat is inmiddels duidelijk, aangezien er nu een concreet bod op tafel ligt", zegt Fledderus. "Bjorn is een slimme jongen. Hij denkt dat hij nu al in staat is om snel aan te haken op een nog hoger niveau, terwijl wij denken dat het goed voor hem zou zijn om nog wat langer bij FC Groningen te blijven. Het is voor ons heel jammer dat hij daar anders over denkt, tegelijkertijd begrijp ik zijn standpunt ook wel. Hij heeft de afgelopen maanden immers ook aangetoond dat hij in staat is heel snel beter te worden. We hebben heel goede en open gesprekken met Bjorn en zijn zaakwaarnemer gevoerd. We hebben allebei een ander belang, maar alles is heel netjes en professioneel verlopen."

Groningen kan rustig afwachten welke clubs gaan bieden op Meijer. "Hij zou heel graag komende zomer de stap al maken, maar wij hebben gezegd dat dat alleen kan als er een x bedrag op tafel komt. Gebeurt dat niet, dan kan Bjorn ook nog een jaar blijven."