Bosz spreekt gepassioneerd over Cruijff: 'Juist dát is wat hem zo bijzonder maakt'

Bosz spreekt gepassioneerd over Cruijff: 'Juist dát is wat hem zo bijzonder maakt'

22-04-2022 21:06
29

Peter Bosz denkt nog heel vaak aan Johan Cruijff. De trainer van Olympique Lyonnais, die bij Maccabi Tel Aviv nog samenwerkte met zoon Jordi en in die hoedanigheid vaak met de eeuwige nummer veertien sprak, gebruikt nog altijd veel 'Cruijff-materiaal'.

In een groot interview met de NOS wordt Bosz gevraagd naar zijn gevoel bij Cruijff, die over een paar dagen 75 jaar zou zijn geworden. "Ik neem zo veel van hem mee", zegt een duidelijk gepassioneerde oefenmeester uit Apeldoorn. "Dat is misschien heel gek, maar ik kom uit de generatie die hem nog heeft zien voetballen en ik ben zeker van de generatie die hem in zijn begintijd als trainer van Ajax nog meemaakte."

Wedden

Meer odds

Mede daardoor heeft de huidige trainer van Lyon, die de laatste tijd vaak gelinkt wordt aan de vacature bij Ajax, veel van Cruijff overgenomen. "Het is tijdloos, dat is zo bijzonder aan hem. Je hebt een aantal trainers die iets in het voetbal brachten wat toen raak was, maar wat deze man in het voetbal bracht is nog steeds raak. Dat is zo bijzonder aan hem."