Allegri rekent op De Ligt: 'Hij is één van de twee toekomstige leiders van Juve'

Allegri rekent op De Ligt: 'Hij is één van de twee toekomstige leiders van Juve'

31-05-2022 18:02
20

Juventus rekent de komende jaren nog gewoon op Matthijs de Ligt. Trainer Massimiliano Allegri ziet de oud-Ajacied zelfs als één van de toekomstige leiders van La Vecchia Signora.

Allegri speelde met voormalig verdediger Andrea Barzagli een potje Monopoly en kreeg tegelijkertijd de nodige stellingen voor zijn voeten geworpen. Zo ging het ook over de toekomst van Juve nu aanvoerder Giorgio Chiellini vertrekt. De ervaren verdediger was één van de leiders in de kleedkamer. "Leiderschap is belangrijk, maar het moet in je zitten. Je krijgt het niet door leeftijd", vertelt de oefenmeester bij DAZN.

"Chiellini was een leider, net als jij (Barzagli, red.), Gianluigi Buffon en Claudio Marchisio. Op dit moment hebben we twee toekomstige leiders: Matthijs de Ligt en Manuel Locatelli. Danilo was ook een aangename verrassing. Hij zet het team altijd op de eerste plaats. Hij is een ware, maar stille leider. Dusan Vlahovic zou op zijn eigen manier ook een leider kunnen zijn, niet met woorden, maar op een charismatische manier. Hij is pas 22 jaar en wil altijd winnen."

Italiaanse media concluderen dat Allegri De Ligt als een belangrijk onderdeel van zijn plannen ziet in Turijn. Transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca di Marzio meldden eerder al dat de Oranje-international op het punt staat om zijn contract te verlengen."