Lieke Martens groot nieuws in Spanje en Frankrijk: 'Peanuts bij de mannen'

Lieke Martens groot nieuws in Spanje en Frankrijk: 'Peanuts bij de mannen'

16-06-2022 19:55
24

Lieke Martens wil nog voor het EK de knoop doorhakken over haar toekomst. De 29-jarige Oranje Leeuwin lijkt over te stappen naar Paris Saint-Germain, maar dat is tegen het zere been van FC Barcelona.

Martens zou dichter bij partner Benjamin van Leer willen wonen. Spaanse media meldden dat Barça zeer teleurgesteld is in de linksbuiten, die over twee weken uit haar contract loopt. "Ik heb wel in mijn hoofd wat ik wil. Ik ben heel ambitieus, voel me nog steeds goed en ik denk dat ik nog steeds om de hoogst haalbare prijzen mee kan doen", zegt ze tegen het Algemeen Dagblad. Ik ga dus voor een club die daarom mee kan doen. Of ik nu wegga of niet: Barça wil niet van me af. Dat zie ik als een compliment."

Martens won liefst dertien prijzen in vijf seizoenen bij de Catalanen. Haar toekomst wordt breed uitgemeten in Spanje en Frankrijk. "Dat zulke dingen in de media verschijnen, dat is volgens mij peanuts bij de mannen. Daar moeten we aan wennen. Dat dat nu vaker gebeurt, dat ik daarin één van de eersten ben, dat is alleen maar goed en daar leren we van. Het hoort er ook een beetje bij. Maar: in de media wordt niet altijd de waarheid gezegd. Soms is dat lastig en vervelend. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal."

Waar haar keuze ook op valt, Martens zal zelf de besprekingen moeten voren. Ze brak een tijdje geleden met haar management. "Er zijn dingen gebeurd waar ik niet blij mee ben", stelt de Nederlandse, die onder meer het voorbeeld van Kevin De Bruyne volgt.