'Here's your new number 8': Ajax maakt contractverlenging Taylor officieel

'Here's your new number 8': Ajax maakt contractverlenging Taylor officieel

15-07-2022 13:02 Laatste update: 13:07
86

Ajax heeft de contractverlenging van Kenneth Taylor officieel gemaakt. De twintigjarige middenvelder tekent in Amsterdam bij tot medio 2027.

Het oude contract van Taylor liep in 2024 af. De laatste weken kreeg hij de toezegging van Alfred Schreuder dat hij kansen gaat krijgen. De nieuwe Ajax-trainer is gecharmeerd van de middenvelder: bij Club Brugge probeerde hij Taylor al op te halen.

Taylor heeft goede papieren voor een basisplaats na het vertrek van boezemvriend Ryan Gravenberch naar Bayern München. Hij heeft rugnummer 8 gekregen van Ajax.

Tot nu toe speelde Taylor 22 wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij twee keer scoorde en vijf assists leverde. De in Alkmaar geboren middenvelder dwong aan het einde van vorig seizoen een basisplek af. Daar hikte hij al langere tijd tegenaan.

"Voor mijn gevoel is het gewoon tijd een jaar lang te spelen", liet Taylor in mei optekenen door Ajax Life. "Het liefst bij Ajax, dat mag duidelijk zijn. Het liefst speel ik nog honderd, tweehonderd wedstrijden voor Ajax en verlaat ik de club straks voor veel geld."