Vraagtekens bij torenhoge Antony-vraagprijs: 'Ik begrijp er helemaal niets van'

Vraagtekens bij torenhoge Antony-vraagprijs: 'Ik begrijp er helemaal niets van'

20-08-2022 21:14
268

Hugo Borst begrijpt niet dat Ajax nog geen akkoord met Manchester United over Antony heeft bereikt. De analist windt er geen doekjes om: de Amsterdammers moeten de Braziliaan direct verkopen en Hakim Ziyech terughalen.

Antony lijkt hard op weg naar United. The Mancunians komen naar verwachting spoedig bij Ajax terug met een nieuw bod. "Ik ben nog niet overtuigd door zijn gedrag", stelt Borst bij De Eretribune op ESPN. "Balletje op de hak aannemen... Hartstikke leuk, maar je daagt daar ook je tegenstander mee uit. Bovendien kan hij heel moeilijk incasseren. De duels met Tyrell Malacia (in de Klassieker, red.) kunnen we ons goed herinneren." Dat Ajax tachtig miljoen euro kan krijgen, moet volgens Borst een reden zijn om Antony direct te verkopen. "Ik begrijp er helemaal niets van."

Kees Kwakman trapt op de rem. "Omdat je tachtig, negentig miljoen hoort, denk je: hij is dat niet waard. Op zich is het logisch dat een speler die bij Ajax goed speelt en Braziliaans international is, naar een topclub in het buitenland gaat." Naar verluidt gaat Ajax werk maken van een rentree van Ziyech, wanneer Antony daadwerkelijk vertrekt. "Het is een zegen voor Ajax als je Ziyech ervoor terugkrijgt. Dan heb je betere cijfers", aldus Borst.