Van Nistelrooij spreekt van 'harde conclusie': 'We moeten niet gaan wijzen'

Van Nistelrooij spreekt van 'harde conclusie': 'We moeten niet gaan wijzen'

24-08-2022 23:46
160

Ruud van Nistelrooij heeft gereageerd op het mislopen van de Champions League. Rangers won woensdagavond met 0-1 in Eindhoven, waardoor PSV veroordeeld is tot de Europa League. 

Dat is volgens de keuzeheer 'de harde conclusie'. "Wat moet je op dit soort momenten zeggen?", vraagt hij zich af in gesprek met RTL 7. "Het is duidelijk wat de situatie is, geen Champions League maar Europa League. "Rangers heeft zijn ding gedaan, maar wij hebben het vooral laten liggen."

Van Nistelrooij benadrukt dat hij het hele team heeft toegesproken. Hij is na afloop niet apart naar Ramalho, die de tegengoal inleidde, afgestapt. "We moeten niet gaan wijzen, dat heb ik gezegd tegen de jongens. We hebben kansen gehad, iedereen heeft fouten gemaakt. Door een eigen fout verliezen we deze pot."

"Ik heb tegen iedereen gezegd dat het niet van één persoon afhankelijk is", vervolgt Van Nistelrooij. "De conclusie is hard. Maar we moeten verder, dan moeten we ons maar in de Europa League laten zien", zegt hij. "Als je de twee wedstrijden op een rijtje zet, zijn de verschillen uitermate klein. Details maken het verschil, maar we moeten het helaas bij onszelf zoeken. Topsport is hard."