De Ketelaere meteen belangrijk voor Milan, Juventus en Bayern morsen

De Ketelaere meteen belangrijk voor Milan, Juventus en Bayern morsen

27-08-2022 20:35 Laatste update: 22:36
26

Bayern München leek in de eerste weken van het seizoen niet te stoppen, maar is zaterdag tegen het eerste puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. In de Serie A morste ook Juventus punten, thuis tegen AS Roma. Arsenal wist zijn foutloze status wel te behouden in Engeland.

Bayern München  - Borussia Mönchengladbach 1-1
Bij Bayern moest Matthijs de Ligt weer op de bank plaatsnemen, net als Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Voor Der Rekordmeister leek geen vuiltje aan de lucht. Sadio Mané dacht de score te openen, maar bleek buitenspel te staan. Ook Leroy Sané was dicht bij de openingstreffer. De ploeg van coach Julian Nagelsmann was veel sterker, maar Gladbach sloeg uit het niets toe. Upamecano zat helemaal mis na een dieptepass, waardoor Thuram plots kon afronden: 0-1.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft zette Bayern de achtervolging in, maar Yann Sommer was een ongelooflijke sta in de weg. Leroy Sané tekende uiteindelijk voor de gelijkmaker na goed werk van invaller Jamal Musiala. Vervolgens kwam De Ligt nog in de ploeg om als stormram te fungeren, maar de Nederlander kon puntenverlies niet meer voorkomen.

Juventus - AS Roma 1-1
Paulo Dybala kreeg voor de aftrap een warm welkom van zijn voormalig Juventus-ploeggenoten, maar hij moest toezien hoe Dusan Vlahovic al snel de hoofdrol opeiste. De Serviër schoot na ruim één minuut een vrije trap geweldig binnen. Manuel Locatelli leek voor de 2-0 te zorgen, maar daar ging een streep door omdat Vlahovic in aanloop naar de goal hands maakte. Na ruim een uur schoot Juan Cuadrado voorlangs, waardoor Juve verzuimde om afstand te nemen.

Dat kwam de Oude Dame duur te staan, want Dybala pakte alsnog zijn moment. De Argentijn bediende Tammy Abraham, die doel trof. In de slotfase debuteerde Arek Milik nog voor Juventus. De Poolse ex-Ajacied viel echter vooral op met een goede verdedigende ingreep. Ook Szczesny moest een paar keer reddend optreden. Zo moesten de teams van Massimiliano Allegri en José Mourinho de punten delen.

Arsenal - Fulham 2-1
Arsenal wist zijn perfecte status te behouden in de Premier League. Gabriel Magalhães vertolkte een merkwaardige rol. De Braziliaanse verdediger leidde de openingstreffer van Aleksandar Mitrovic in door te lang te treuzelen in de opbouw na rust. De Fulham-spits pakte hem de bal af en rondde af: 0-1. De bezoekers gaven zelf weinig weg, waardoor Arsenal wist dat het aan de bak moest.

Martin Odegaard wist voormalig Arsenal-keeper toch te kloppen en tekende voor de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd zorgde uitgerekend Magalhães voor grote vreugde bij The Gunners door de winnende te maken.

AC Milan - Bologna 2-0
Charles De Ketelaere heeft bij zijn eerste basisplaats meteen zijn waarde bewezen voor AC Milan. De Belg, die overkwam van Club Brugge, bediende na een goede actie Rafael Leão, die de score kon openen in San Siro. Ook in het vervolg was De Ketealere een plaag voor Jerdy Schouten, die net als Denso Kasius in de basis stond bij Bologna. 

In de tweede helft werden de bezoekers wel gevaarlijker, zag ook aanwinst Joshua Zirkzee. Aan de andere kant gooide Olivier Giroud echter op zeer fraaie wijze het duel in het slot. De Rode Duivel ging niet veel later onder luid applaus naar de kant.