Ajax wint met speels gemak van Cambuur en tankt vertrouwen voor Rangers

Ajax wint met speels gemak van Cambuur en tankt vertrouwen voor Rangers

03-09-2022 18:22 Laatste update: 18:25
212

Ajax kan met vertrouwen toewerken naar het eerste Champions League-duel met Rangers FC. De ploeg van coach Alfred Schreuder kwam wat moeizaam op gang tegen SC Cambuur, maar boekte uiteindelijk een eenvoudige zege: 4-0.

Davy Klaassen kreeg zaterdag de voorkeur boven Kenneth Taylor en was al snel gevaarlijk. Verder boden de Leeuwarders in de openingsfase nog goed partij. Michael Breij mocht zelfs ruiken aan de 0-1, maar hij schoot over na goed werk van aanspeelpunt Robert Uldrikis. Het spel van Ajax oogde stroperig, maar na 35 minuten brak Steven Bergwijn dan toch de ban na goed werk van Dusan Tadic. 

Nog voor rust verdubbelde Ajax de marge. Bergwijn kreeg wat ruimte en besloot vanaf 25 meter heerlijk uit te halen: 0-2. Daarmee gingen de Amsterdammers met een comfortabele voorsprong rusten. Het duel met Rangers wierp zijn schaduw vervolgens vooruit, want Taylor en Brian Brobbey maakten plaats voor Edson Álvarez en Mohammed Kudus. De thuisploeg kwam desondanks geen moment meer in de problemen.

Ajax begon zelfs steeds makkelijker te combineren en Kudus leek al snel voor 3-0 te kunnen zorgen, maar Cambuur-doelman João Virgínia lag dwars. De andere invaller had meer geluk. Een schot van Taylor werd van richting veranderd, waardoor Virgínia kansloos was. Na 64 minuten pikte ook Kudus zijn goaltje mee. Calvin Bassey bediende de Ghanees met een fraaie en zuivere pass. 

Ajax was al met al veel te sterk en trok de zege eenvoudig over de streep. Daardoor hebben de Amsterdammers na vijf duels nog de volle buit. Woensdag wacht de volgende krachtmeting in de Arena: dan komt Rangers op bezoek.