Schreuder prijst zich gelukkig bij Ajax: 'Niet verwacht dat hij zó kon schieten'

Schreuder prijst zich gelukkig bij Ajax: 'Niet verwacht dat hij zó kon schieten'

03-09-2022 23:28
51

Steven Bergwijn was zaterdag weer de grote man bij Ajax met twee treffers. Alfred Schreuder steekt de loftrompet over de 24-jarige aanvaller, die zelf bescheiden blijft.

Ajax nam Bergwijn voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. In zijn eerste vijf Eredivisie-duels scoorde hij al zes keer. "Wij prijzen ons natuurlijk heel gelukkig dat hij bij Ajax speelt", reageert Schreuder bij ESPN. "Het is een geweldige speler, een geweldige jongen. Hij heeft een goede drive. Als je naar de kwaliteit van het afwerken kijkt, is dat wel erg hoog. Ik had niet verwacht dat hij zó goed kon schieten."

Bergwijn is bijzonder productief, maar met de topscorerstitel is hij naar eigen zeggen niet bezig. "Ik moet gewoon zo doorgaan", stelt de Oranje-international, die de suggestie bij ESPN dat hij eigenlijk te goed is voor de Eredivisie terzijde schuift. "Ik denk zelf niet dat ik te goed ben voor dit niveau. Ik kan overal leren. Maar het verbaast me niet dat het zo gaat. Ik heb altijd wel scorend vermogen gehad, maar als je niet speelt kan je het ook niet laten zien. De laatste jaren heb ik veel gewerkt aan het afwerken. In Engeland ben ik sterker geworden en heb ik sneller leren handelen."