FC Utrecht treedt met keihard statement naar buiten: 'De maat is vol'

FC Utrecht treedt met keihard statement naar buiten: 'De maat is vol'

06-09-2022 09:29
265

FC Utrecht heeft in totaal negentien personen bestraft met onder meer stadionverboden, naar aanleiding van wangedrag tijdens Utrecht-Ajax en Fortuna Sittard-Utrecht. In een keihard, maar kraakhelder statement brengen de Domstedelingen naar buiten dat 'de maat vol is'.

In het duel met Ajax werd er met vuurwerk gegooid en waren er oerwoudgeluiden te horen. De persoon die met vuurwerk gooide, is opgepakt en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Drie personen zijn opgepakt voor ongeregeldheden na de wedstrijd en nog vier personen hebben een stadionverbod gekregen voor onder meer discriminerende spreekkoren. Deze personen zijn door Utrecht bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod.

Tegen Fortuna ging het afgelopen weekend wederom mis. Utrecht heeft de personen die verantwoordelijk zijn geweest voor het faciliteren van en afsteken van het vuurwerk geïdenticeerd. Zij worden aangemeld voor een stadionverbod. "Een opsomming waarvoor wij ons enorm schamen", laat algemeen directeur Thijs van Es weten op de clubsite

"Door het snelle handelen, samen met Politie Utrecht, hebben we na de wedstrijd tegen Ajax al diverse mensen kunnen opsporen en straffen. De afgelopen dagen zijn we druk bezig met het identificeren en opsporen van de raddraaiers bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Deze personen willen we bannen uit het stadion, omdat deze incidenten ontoelaatbaar zijn."

Volgens Van Es moet een wedstrijd van Utrecht een uitje zijn. "Dat is het niet geweest afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder een van onze spelers. De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken."