Van Bronckhorst verbijsterd na verlies: 'Ik ben echt geschrokken'

Van Bronckhorst verbijsterd na verlies: 'Ik ben echt geschrokken'

07-09-2022 21:27
111

Giovanni van Bronckhorst is zich rot geschrokken van het niveauverschil tussen zijn ploeg Rangers FC en Ajax woensdagavond. De Schotten waren nergens te bekennen en hadden geen antwoord op de druk van de Amsterdammers.

"Ja, ik ben echt geschrokken", vertelt Van Bronckhorst na de verloren wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. "Zeker in de eerste helft was het verschil echt te groot. We hadden echt moeite met de positiewisselingen en diepgang van Ajax." Van Bronckhorst probeerde zijn team nog op te peppen, maar dat lukte niet. "We zaten totaal niet in de wedstrijd, waardoor het duel op vijf minuten werd beslist."

Van Bronckhorst heeft veel moeite met de reden zoeken waarom zijn ploeg het zo liet afweten. "Op dit moment heb ik er echt geen verklaring voor. Het is voor veel van mijn spelers de eerste keer in de Champions League, een groot verschil met de normale tegenstand die we hebben. Fouten worden ook meteen afgestraft tegen Ajax, een team dat ieder jaar meedoet in die Champions League."

Of het verlies in The Old Firm tegen Celtic (4-0) nog invloed had op dit verlies, is voor Van Bronckhorst nog onduidelijk. "4-0 verliezen in de Old Firm wil je natuurlijk niet, maar toch moet je er vandaag weer staan. Dan moet je vandaag in de wedstrijd zitten, je duels winnen en balvaster zijn." De toekomst in de Champions League ziet Van Bronckhorst op deze manier somber in. "Het gaat moeilijk worden voor ons, zeker als we op deze manier blijven spelen. Liverpool en Napoli zijn van een gelijk niveau als Ajax. Ons spel moet echt veranderen."