Schreuder looft uitmuntend Ajax, maar gaat niet mee met compliment van Janssen

Schreuder looft uitmuntend Ajax, maar gaat niet mee met compliment van Janssen

07-09-2022 21:32
49

Theo Janssen noemt het huidige Ajax 'next level', ten opzichte van het Ajax onder Erik ten Hag. Trainer Alfred Schreuder wil daar niet in mee gaan. Wel heeft hij genoten van het duel met Rangers FC.

"Mwah. Ik denk dat Ajax vorig jaar ook hele goede wedstrijden heeft gespeeld", reageert Schreuder bij RTL7 op het compliment van Janssen. "Het is belangrijk dat we veel positiewisselingen hebben en de posities overnemen, ook verdedigend. Dan kun je spelers aanvallend de vrijheid geven. Ik heb een Ajax gezien met veel plezier en energie. Dat zijn de basisvoorwaarden voor een goede wedstrijd."

"Je kunt nu wel jezelf op de borst kloppen vanwege de tactiek, maar dat is onzin. Wil je ervoor vechten met elkaar? Dan komt het naar elkaar toe. We hebben een grote groep met veel kwaliteiten. Ik ben ook nog zoekende. Je kijkt altijd naar wat er bij elkaar past, daar draait het om", zegt Schreuder.

Over Mohammed Kudus is Schreuder lovend. "We zijn er blij mee dat hij het zo heeft ingevuld, maar dit wisten we al van de voorbereiding. Ik wist al dat Mo een goede aanvaller was die op rechts kan spelen, maar ook in de spits. Nee, Brobbey is zijn plek niet kwijt. We hebben bij Ajax veel basisspelers, dus Brobbey gaat veel minuten krijgen."

Wat zegt de overtuigende 4-0 overwinning? "Het is een signaal dat we snel een goed team samen kunnen stellen, ook nadat we veel spelers hebben verkocht. Als je het maar samen doet."