Özyakup neemt het op voor gefrustreerde Yilmaz: 'Zulke mannetjes niet gewend hier'

Özyakup neemt het op voor gefrustreerde Yilmaz: 'Zulke mannetjes niet gewend hier'

11-09-2022 07:34
138

Oguzhan Özyakup neemt het op voor Burak Yilmaz, die na de late gelijkmaker van NEC naar binnenstormde en niet voor de camera verscheen. De 29-jarige middenvelder hield zelf gemengde gevoelens over aan zijn debuut voor de Limburgers.

Özyakup brak twintig minuten voor tijd op schitterende wijze de ban in Nijmegen. Hij verraste doelman Jasper Cillessen met een knal van afstand. "Dat was even lekker binnenkomen, ik raakte hem ook lekker. Een mooie goal, maar het is heel zonde als je het de laatste minuten nog weggeeft", stelt de 43-voudig Turks international voor de camera van ESPN.

Özyakup weet dat Fortuna de punten hard nodig heeft. De 1-1 van Pedro Marques zorgde dan ook voor frustratie bij Yilmaz, die als aanvoerder niet voor de camera verscheen. "Ik heb hem jarenlang bij het nationale team meegemaakt en ook bij Besiktas. Het is een winnaar, die neemt geen genoegen met een gelijkspel. Bij clubs waar hij speelde, draaide het altijd om kampioenschappen. Iedereen is boos, ik ook, maar dit moet je accepteren. Er komen nu twee heel belangrijke wedstrijden in eigen huis aan, die moeten we winnen", doelt hij op de duels met Excelsior en FC Volendam.

De doelpuntenmaker vraagt tot slot om begrip voor de Turkse ster. "Dat soort gasten heb je nodig in je team. Misschien zijn we dat in Nederland niet echt gewend, zulke mannetjes, maar dat heb je wel nodig als je wedstrijden wil winnen. Ik heb daar heel veel respect voor, hij is 37 en blijft maar lopen. Ook zijn hele aura. Af en toe komt hij wat agressief uit de bocht, maar zo is hij gewoon."