'Groot compliment dat Feyenoord dit op de mat kan leggen, AZ geen schijn van kans'

'Groot compliment dat Feyenoord dit op de mat kan leggen, AZ geen schijn van kans'

17-10-2022 10:36
99

Feyenoord heeft zondag zijn visitekaartje afgegeven in de Eredivisie-topper tegen AZ. Dat concluderen Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk, die onder de indruk waren van de formatie van coach Arne Slot.

"AZ heeft niks afgedwongen. Dat is een groot compliment voor Feyenoord, dat je dit op de mat kunt leggen. Ze hebben AZ geen schijn van kans gegeven", begint Afellay bij Studio Voetbal. Waar maakte Feyenoord volgens hem het verschil? "De regisseur Kökcü, samen met Szymanski en Dilrosun. En ook nog in combinatie met Timber hebben ze zoveel beweging rond elkaar. Driehoekjes, diepte. Ook in de kleine ruimte vinden ze de oplossing. Hoe Dilrosun met die ene actie drie man te kijk zet. Hiervoor kom je naar het stadion. Feyenoord was niet te houden."

Wedden

Meer odds

Afellay was ook onder de indruk van de instelling van de Rotterdammers. 'Dat vond ik een mooi moment. Je staat met 3-1 voor en geeft volle bak druk", doelt hij op een moment waarbij vol druk wordt gezet op doelman Hobie Verhulst. "Feyenoord is wel echt een lust voor het oog." Het slotakkoord van Danilo mocht er zijn. "Goeiemorgen, wat schoot-ie 'm fantastisch binnen. Die bal moeten ze eruitzagen."

Van Hooijdonk sluit zich bij de lofzang over Feyenoord aan. "Ik vond dat Feyenoord vrij gemakkelijk overeind bleef tegen de koploper. Trauner verdedigde bij de goal van Odgaard niet zo goed, maar voor de rest speelde ook hij weer een berewedstrijd."